2012. máj. 12.

Dióval töltött tojás

Jajka faszerowane orzechami z pestkami granata

Po polsku: http://obliczagruzji.monomit.pl/przepisy-kuchni-gruzinskiej/jajka-faszerowane-orzechami

Hozzávalók: 10 tojás, 3/4 pohárnyi darált dió, 2-3 cikk fokhagyma, fűszerek (bors, só, paprika, őrölt koriander, egy csipet sáfrány), egy kiskanál almaecet

Elkészítés: a tojásokat megfőzni majd két felé kell vágni. A sárgáját kikaparjuk, összetörjük és összekeverjük a fenti hozzávalókkal. A kész masszával megtöltjük a tojásfehérjéket, s végül ízlés szerint dekoráljuk.

Grúziában általában reggeliként vagy előételként fogyasztják.

Jajka faszerowane orzechami z papryką i pomidorami

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése