2012. máj. 20.

Magyarország Grúziában 1. – Tbiliszi bárok


Csaba bárja Grúziában tárt ajtókkal várja a vendégeket! Tbilisziben a Rusztaveli úttól és metrómegállótól nem messze (Vashlovani u. 3.) található egy Jazz-Rock Café magyar ételekkel (a nevük legalábbis magyaros) és élő zenével. A menüben gulyásleves, különböző kolbászok, pörkölt, Szentendre-szelet, magyaros saslik, Hortobágyi-palacsinta, Budapest- és magyar saláta is olvasható. Bevallom, engem leginkább a Pista nevű desszert érdekel.
A három szobából álló „Csaba bárja” 1998-ban nyílt meg. Első termében többszáz különböző italt lehet kapni és itt állítólag akvárium is áll. A második rész főszereplője a balkon, ahová falépcsők vezetnek; míg a harmadik szobában hevszureti (Kelet-Grúzia) szőnyegek és az ősök képei alkotják a dekorációt. Itt egy panorámakép: http://info-tbilisi.com/chabasjazzrockcafe/panorama/




A Duna bár (máshol étteremként említik) ettől nem messze található (Kiacheli/Qiacheli u. 14), itt a magyar húsokra helyezik a hangsúlyt, de azért élő zene is van. Egy internetes felmérés szerint romantikus a hangulata és finomak az ételek.  A szakács 13 éve dolgozik az étteremnek, magyar kollégáitól tanulta el a fogásokat.  Tudását egyelőre nem fogom letesztelni, Grúziában járva inkább a helyi ételeket kóstolgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése