2012. febr. 13.

Grúzia Magyarországon 10. - Grúzszámlálás


A Magyarországon élő grúzok száma a nagykövetségük szerint 40 állandó lakos +30-40 diák. De kik is ők, merre laknak és mivel foglalkoznak (mi hozta őket az országba)? Bevallom, nem ismerek senkit személyesen, de sokukra rátaláltam az interneten, így a 2011-es népszámlálás hivatalos adatainak megjelenése előtt a következő kalkulációt merem közzétenni a hosszabb ideje itt lakókról:
Kb. 4 fő a budapesti Grúz Nagykövetség alkalmazásában 
4 focista: a Győri ETO, a Lombard Pápa és a Pécs játékosai
1 pap, aki Szentesen, Beloianniszban és Budapesten szolgál
2 felsővezető Budapesten a CEU-nál ill. a PricewaterhouseCoopersnél
1 építész Szegeden
1 zongorista Budapesten
3 középiskolás és 3 egyetemista Budapesten és Szegeden
1 marketinges a General Motorsnál Budapesten
1 utazási irodában dolgozik Budapesten
1 irodai munkát végez Budapesten
1 kozmetikus-masszőr Budapesten és
1 röszkei lakos

A fentebb említettek grúz házastársait, szüleit és/vagy gyerekeit is hozzáadnám a listához és természetesen azokat sem szabad elfelejteni, akikre nem akadtam rá, de itt lenne a helyük. Kérem a kedves olvasót, hogy kommentálja ezt a bejegyzést, ha ismer ilyeneket, vagy hibás információt talált a listában, hogy minél teljesebb képet kapjunk a grúz diaszpóráról.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Tchia Maia!

    Olvassuk a Grúzokról szóló bejegyzését. Azért érdekes számunkra, amit ír, mert egy dokumentumfilmet készítünk elő, ami a magyarországi magasan képzett bevándorlókról, s főleg a bevándorló nőkről szól. (A film az Európai Integrációs Alap finanszírozásában készül) A fenti lista tehát számunkra igen érdekes lehet. Különösen az 1 fő grúz zongorista ragadta meg a figyelmünket. Tudna esetleg valamit írni arról, hogy akadt rá, ki ő, felvehetnénk-e vele valamilyen formában a kapcsolatot?
    Segítségét köszönjük!
    Üdvözlettel
    Szilágyi Zsófia (a film rendezője)
    email: hatudsz@gmail.com

    VálaszTörlés