2011. nov. 11.

Látnivalók 1.


A következő pontokat nem én választottam ki, de attól még érdemes megtekinteni a helyszínek többségét, ha nem is mindegyiket :)
A képre kattintva jobban szemügyre lehet venni a térképet.
1. Mestia: évszázadokon keresztül fontos kulturális szerepet töltött be, több középkori épülete (templomok és erődök) még az UNESCO listájára is felkerült. Legemlékezetesebbek talán az ún. szván tornyok (bástyák). A városka az alpinisták és hegymászók kedvelt kiindulópontja.

2. Jvari: a kisváros nevének jelentése “kereszt”. A képen a vízerőművet látni illetve a víztárolót. Szerintem nem egy látványosság...

3. Zugdidi: az építészetet kedvelőknek ajánlák a hercegi palota és a X-XIV. századi templom miatt, de botanikus kertje is van. Néhány km-re található a tengertől és Abháziától.

4. Anaklia: itt ömlik bele az Enguri folyó a Fekete-tengerbe, ám ami még jobb, az maga a tenger és az éghajlat. Jó kikapcsolódást!

5. Poti: kikötőváros, a 20. század óta ipari központ is. A közelében állt egykor az ógörög gyarmatváros, Phasis. Említést érdemel a drámaszínház és a neobizánci stílusú katedrális. A tervek szerint (melyeket 2008-ban írtak alá az Egyesült Arab Emírségekkel), Poti szabadkereskedelmi övezet lesz.

(folyt. köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése