2012. jún. 5.

Reálisan a Wizz fapados grúziai járatáról

Újabb olcsó lehetőség eljutni Grúziába

A Wizz Air szeptembertől megnyitja legújabb (és első) csatlakozását Ukrajna és Grúzia között. Kijevből Kutaiszibe 261 UAH (kb. 8000 Ft) a legolcsóbb retúrjegy, és ebben már benne vannak az illetékek valamint 32 kg feladott csomag is. A járat október végéig csütörtökön és vasárnap, majd heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken fog repülni, így azoknak is kedvez, akik csak egy hétvégét szeretnének Grúziában eltölteni.
A szkeptikusok mind a Wizz Airtől, de Grúzia elnökétől is számon kérik, hogy hol fog Kutaisziben landolni a gép, a repülőtér ugyanis egyelőre darabokban áll (a régebbi, kisebb része most is fogad gépeket, de ez nem lesz elegendő). A második kérdés, hogy az ukránokon kívül nekünk is megéri-e majd Kijevből repülni, ugyanis a Zhulyany reptérre ritkán érkeznek a régiónkból gépek (a lengyel Katowice kivételével sehonnan, igaz, Kölnből és Londonból igen). A harmadik, hogy az új járatot a Wizz Air Ukrajna működteti, így nem feltétlenül fogják elfogadni a Wizznél nálunk megszokott (kedvezmény)kártyákat illetve átutalással fizetni csak ukrán számláról lehet hrivnyában, s mindezt a foglalástól számított 24 órán belül. Jó pont viszont, hogy mind az internetes, mind a reptéri check in ingyenes.

A Wizz térképén sajnos Kutaiszit nem sikerült a helyére tenni, ettől észak-keletebbre található Grúzia második legnagyobb városa. A megjelölt helyen Batumi található, ahova nem is olyan régen Katowicéből tervezett rendszeres összeköttetést ugyanez a légitársaság.

Érdemes időnként a LOT oldalára is ellátogatni, ez év végére vagy a következő szezonra olykor 23000 Ft értékben is árusítanak retúrjegyeket Varsóból közvetlenül Tbiliszibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése