2012. jún. 14.

Grúz kulturális napok - beszámoló

Grúzia fővárosairól adok elő. A fotóért köszönet
Szakács Tibinek
Három izgalommal és grúz kultúrával töltött napon vagyunk túl, nagy szerencsére sok volt az érdeklődő és jó programot sikerült összeállítani.
Szombaton megtanultam hinkálit (hússal töltött pierog) készíteni, majd bemutattuk a közönségnek a grúz tánctudásunkat. Tökéletesíteni még kell, de így is elég szép, hogy felléphettünk. Itt az egyik koreográfia és itt a másik. Eközben nyelvórákat tartottak az érdeklődőknek és bemutattak jónéhány lengyel nyelven megjelent Grúziáról szóló könyvet. Nem szabad elfelejtkezni a tudományos konferenciáról sem!
Vasárnap ismét előadtam, de nem táncot, hanem Mchetáról és Tbilisziről beszéltem a szép számban megjelent közönségnek. Grúzok is tartottak fényképes ízelítőt egy-egy országrészről, tolmácsolással vagy angolul. A publikum nagyon nyitott volt, folyamatosan kérdeztek, főleg arról, hogy milyen körülmények vannak jelenleg Grúziában, hogyan lehet odautazni, stb..
Még hosszan lehetne mesélni az elmúlt hétvégéről, de mivel tömérdek fénykép fel lett töltve a netre, inkább ezekből osztok meg Veletek néhányat.
Remélem jövőre is találkozunk (vagy inkább: jövőre részt vesztek) majd a grúz kultúra napjain Krakkóban.
Tánccsoportunk egy grúz férfival (aki nem táncolt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése